23 Ağustos 2012 Perşembe

Geç Kalmış Bayram Kombinim.)


Geç kaldım çünkü oğlumdan bana bilgisayar sırası gelemedi.)Sonuçta önemli olan paylaşmaktı benim için işte bu da benim cicilerim.

TV den ben 10 manzaralı resmim.)Eteği anneme arefe günü diktirdim. Kloş eteği seviyorum.Arkasında uzunca kurdelesi var.Etek boyunu ise uzun yaptırdım,topuklu ayakkabıyla daha iyi dursun diye.
Ellerine sağlık annecim,iyiki varsın.

17 Ağustos 2012 Cuma

Yeni Fikirler

Yeni,farklı ama en önemlisi işimize yarayacak yeni fikirlerle geldim.Hadi başlayalım.)

Favorilerimden biri bu oldu.Çok hoş görünüyor değil mi?Havada asılı duran kitap hissi veriyor bakıldığında.Üstelik sıfır masraf:)

Sonrası ayakkabı ve terlikler için oldukça kullanışlı bir fikir,denemeli....

Günlük hayatın vazgeçilmezidir spor ayakkabı.Farklı bağlama teknikleriyle de tarzımızı ortaya koyarız biz diyenlere...

Bu bileklikler zaten moda.Yalnız altın rengiyle daha bir şık geldi gözüme.İşte iki seçenek..


Sadece bileklik mi yapılırmışşş,elimiz değmişken kemeride çıkarıveririz aradan:)Çok şık...

Ama bu var ya süper ötesi olmuş bence.Çok orjinal bir fikir, tuttum..

6 Ağustos 2012 Pazartesi

Mmmm Mantı


Bol tereyağlı enfes lezzet.En sevdiğim yemekler arasında başı çeker mantı,tabii kebap tan sonra:)
Geçenlerde annemlerle hep beraber yapıp,afiyetle yemiştik:(
Şimdiye nasip oldu paylaşmak
 Ama bu benim için pek iyi olmadı sanırım görüntüsü beni benden aldı yanii:))
Bilmeyen yoktur tarifini,bu yüzden paylaşmayacağım.Ramazanda yemeden geçmeyin derim ben.

2 Ağustos 2012 Perşembe

Deniz Kestanesi


Benim  çok beğendiğim bir tatlıdır deniz kestanesi.Bir kere olsun tadını alınca insan vazgeçemiyor,sanırım bağımlık yaptı bende:)Kaçıncı yapışım hatırlamıyorum bile.Bence kesinlikle deneyin.


Malzemeler

  • 1 paket margarin(eritilip soğutulmuş)
  • 2 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz
  • Siyah haşhaş(üzeri için)
  • Kabartma tozu,vanilin
  • Kakao
Şerberi için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
Yapılışı

  • Üzeri için kullanılan haşhaşı ayırıp,diğer bütün malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Derin bir kaseye koyduğunuz haşhaş tanelerinin içinde hamuru yuvarlayın
  • Tepsiye dizip 160 c fırına verin
  • Fırından çıktığında beş dakika ılımasını bekleyip,kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökün
  • Şerbetini çeken deniz kestanesini soğuyunca 

1 Ağustos 2012 Çarşamba

GÜNÜN YEMEĞİ-ALİ NAZİK


Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 500 gr.yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr.kıyma
  • Tereyağı veya sıvıyağ
  • Salça
Yapılışı
  • Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Tereyağında kıyma ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurulur.Daha sonra salça eklenir.
  • Patlıcanlar ocakta közlenir ve soyulup ince ince doğranır.
  • Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır.
  • Servis yapılacak kaba önce patlıcanlar,üzerine yoğurt son olarak ise kıyma harcı dökülürek servis yapılır.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Yufkalı Patlıcan Yemeği

Dün iftar için değişik birşeyler yapmak istedim,aklıma bu yemek geldi.Farklı bir sunumu ve lezzeti var bu tarifin.Patlıcan yemeklerini zaten çok severek yeriz ,ama böyle daha bir keyifli oldu anlayacağınız.)Tarifimize gelecek olursak

YUFKALI PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kilo patlıcan
  • Köftesi için;
  • 400 gr.kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Bir tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı

Patlıcanları uzun şeritler halinde dilimleyip yarım saat tuzlu suda bekletelim.Sonra acı suyunu döküp,kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda kızartalım.Yufkamızı serip baş tarafından dört parmak kadar katlayalım.Baştan başlayarak yufkasının ortasına gelene kadar yanlamasına patlıcan dilimlerini dizelim.Bir taraftanda köftesini hazırlayalım,uzun rulo halinde yapıp yufkanın baş kısmına gelicek şekilde dizelim(patlıcanların üzerine).Sonra yufkanın kenarlarından katlayıp,sıkıca bir rulo yapalım.Yaklaşık üç parmak kalınlığında yufkalarımızı kesip,sıkı sıkıya tepsiye dizelim.Bu şekilde başka hiçbir işlem yapmadan fırına verelim.Kızarınca alıp,ister domates sosuyla isterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..


 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea