1 Ağustos 2012 Çarşamba

GÜNÜN YEMEĞİ-ALİ NAZİK


Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 500 gr.yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr.kıyma
  • Tereyağı veya sıvıyağ
  • Salça
Yapılışı
  • Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Tereyağında kıyma ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurulur.Daha sonra salça eklenir.
  • Patlıcanlar ocakta közlenir ve soyulup ince ince doğranır.
  • Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır.
  • Servis yapılacak kaba önce patlıcanlar,üzerine yoğurt son olarak ise kıyma harcı dökülürek servis yapılır.
 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea