12 Haziran 2012 Salı

Gece Evi Serisi(P.C.Cast&Kristin Cast

Gece Evi Serisi vampir serilerinin en ilgi çakenleri arasında yer alıyor.
Ben de geçen yaz bitirdim.Genellikle gençleri okuma kitlesine alan bu seri, çok çok da tutan bir seri değil aslında.Kitaplar çok hızlı okunuyor, hatta ne zaman yarıladığınızı bilemiyorsunuz.Lakin bazı yerlerinde karakterler birbiri arasında öyle geyikler  yapmaya başlıyorlar ki, kitabı bırakma ve gıcık olma evresine  geçiyorsunuz. Tam o durumdayken öyle bir aksiyonla hızlanıyor ki, sonunda mutlaka diğer kitabı merak ettiriyor.
  Fakat tam heyecanın ortasında biten kitabınızın hemen diğer serisini alıp kalan maceraya devam etme hayaliniz her defasına suya düşüyor.Zira her yeni kitap bir öncekinin özetini o kadar uzun geçiyor ki bayıyor sizi resmen.Tamam özet,seri kitaplarda vazgeçilmezdir,ama bu seride sanki seri uzasın diye kitabın yarısını özet alındığı hissini veriyor insana.
Yukarıda görmüş olduğunuz okuldan yazar ilham almış,zaten kitap sadece okulda geçtiğinden bu en önemli kısmı oluyor:))Aslında Tulsa Cascia Hall kampüsüymüş.
Bu kadar kötü taraflarından bahsederken iyi yanlarını da es geçemicem.Yoksa nasıl okurdum ki serisini sonuçta değilmi?Kitap kendini okutuyor işte.Serinin 9.kitabı da yakında raflarda yerini alacak.Bakalım neler bekliyor gece evi severlerini.Ayrıca beyaz perdeye dökülecek bir film,hatırlatiyim.

4 yorum:

  1. 9.kitap kader sanırım biz kitabı alalı 3 ayı geçti. Diğerlerini okudum ama gerçekten baydı artık. Dediğin gibi özetler çok fazla, geyikler vasat. Kitapların üzerinde geçtiği gün sayısı ile o kadar olayı okuduktan sonra 2-3 gün hatta bir gün. Buda insanı çileden çıkarıyor. Yani sanki roman okumuyoruz da parça parça yayınlanan hikaye okuyoruz. o yüzden son kitabı ve sonrakileri okumamaya karar verdim.

    YanıtlaSil
  2. İyi yapmışsın canım.Tamamen aynı fikirdeyiz:)Bende son kitabıyla hiç ilgilenmedim bile:)Filmi nasıl olur acaba?Bu kadar özetle bayamayacaklarından,sadece en heyecanlı yerlerle sinemaseverleri buluştururlar.Tutarmı orası muamma.

    YanıtlaSil
  3. dünyanın en tadı kaçmış serisidir hele ilk 4-5 kitap boyunca işte chawolovi(?) dilinde bu kızım demektir ya da aslında ikiz değiller ama ikiz gibiler biri siyah biri beyaz falan da filan.Bir ara stark seriye dahil olmuştu da onun için okuyorduk ama her kitap aynı olayı ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor yazarlar.Kuşla vampir ilişkisi gibi bir saçmalık vardı ama o bölünleri okumayıp hızla geçtim.Kitabın filmi mi çıkacak?

    YanıtlaSil
  4. Geçen yıl öyle bir söylenti vardı fakat artık yok gibi canım:))Sen de benimle aynı kanıyı taşıyanlardanmışsın,sevndmm:)

    YanıtlaSil

 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea