YUFKALI PATLICAN YEMEĞİ
Malzemeler
- 2 adet yufka
- 1 kilo patlıcan
- Köftesi için;
- 400 gr.kıyma
- 1 kuru soğan
- Bir tutam maydonoz
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz,karabiber,kimyon
Yapılışı
Patlıcanları uzun şeritler halinde dilimleyip yarım saat tuzlu suda bekletelim.Sonra acı suyunu döküp,kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda kızartalım.Yufkamızı serip baş tarafından dört parmak kadar katlayalım.Baştan başlayarak yufkasının ortasına gelene kadar yanlamasına patlıcan dilimlerini dizelim.Bir taraftanda köftesini hazırlayalım,uzun rulo halinde yapıp yufkanın baş kısmına gelicek şekilde dizelim(patlıcanların üzerine).Sonra yufkanın kenarlarından katlayıp,sıkıca bir rulo yapalım.Yaklaşık üç parmak kalınlığında yufkalarımızı kesip,sıkı sıkıya tepsiye dizelim.Bu şekilde başka hiçbir işlem yapmadan fırına verelim.Kızarınca alıp,ister domates sosuyla isterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..