Malzemeler
- Yarım kilo patlıcan
- 500 gr.yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr.kıyma
- Tereyağı veya sıvıyağ
- Salça
Yapılışı
- Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Tereyağında kıyma ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurulur.Daha sonra salça eklenir.
- Patlıcanlar ocakta közlenir ve soyulup ince ince doğranır.
- Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır.
- Servis yapılacak kaba önce patlıcanlar,üzerine yoğurt son olarak ise kıyma harcı dökülürek servis yapılır.
ali naziğe bayılırım seve seve yediğimiz bir yemek hem çok hafif,afiyet şeker olsun tatlım :)
YanıtlaSilellerine sağlık Semacığım anlatım süper 10 puan
YanıtlaSilEslemciğim biz seninle patlıcan hastasıyız zaten:)))teşekkür ederim canım
YanıtlaSilSevgili adsız isminle yorum yaparsan sevinirim
YanıtlaSil