Uzun zamandır oluşturamadığım bir posttur aslında bu.Nereden nasıl başlayacağımı da bilemiyorum.Hangi filmden başlasam belli bir düzene göre mi ayırsam,yoksa her demden mi bıraksam?
Kore filmlerimi ayrıca düzenlemek istediğim kesin tabii.)O zaman bir yerden başlayalım hadi.
Bugünün filmi Limit Yok olsun,eğer izlemeyenler varsa DVD ye gerek yok TRT de bu akşam veriyorlar filmi kaçırmayın.)
Robert De Niro ve Bradley Cooper'ın etkileyici performansı,(her ne kadar Robert De Niro fazla gözükmese de)Abbie Cornish'in güzelliğiyle birleşince gerçekten limit tanımayan bir film çıkmış ortaya.
Film bilim kurgu dalında,senaryosu da şimdiye kadar pek işlenmemiş bir olaya değiniyor.Filmin konusundan bahsetmek istemiyorum,izleyin görün:)
Şu kadarını söyleyebilirim ki ben geçen yıl tam 3 kez izledim.Çevremdekilere izlettireyim derken, bende kapıldım her seferinde.)Tam benim istediğim bir zeka olayı.Film kesinlikle izlemeye değer.Ayrıca filmde kullanılan sahne çekim türleri ve montajlar harikaydı.Bilim kurgu sevenlere duyurulur...
25 Ağustos 2012 Cumartesi
23 Ağustos 2012 Perşembe
Geç Kalmış Bayram Kombinim.)
Geç kaldım çünkü oğlumdan bana bilgisayar sırası gelemedi.)Sonuçta önemli olan paylaşmaktı benim için işte bu da benim cicilerim.
Ellerine sağlık annecim,iyiki varsın.
17 Ağustos 2012 Cuma
Yeni Fikirler
Yeni,farklı ama en önemlisi işimize yarayacak yeni fikirlerle geldim.Hadi başlayalım.)
Favorilerimden biri bu oldu.Çok hoş görünüyor değil mi?Havada asılı duran kitap hissi veriyor bakıldığında.Üstelik sıfır masraf:)
Sonrası ayakkabı ve terlikler için oldukça kullanışlı bir fikir,denemeli....
Günlük hayatın vazgeçilmezidir spor ayakkabı.Farklı bağlama teknikleriyle de tarzımızı ortaya koyarız biz diyenlere...
Bu bileklikler zaten moda.Yalnız altın rengiyle daha bir şık geldi gözüme.İşte iki seçenek..
Sadece bileklik mi yapılırmışşş,elimiz değmişken kemeride çıkarıveririz aradan:)Çok şık...
Ama bu var ya süper ötesi olmuş bence.Çok orjinal bir fikir, tuttum..
Favorilerimden biri bu oldu.Çok hoş görünüyor değil mi?Havada asılı duran kitap hissi veriyor bakıldığında.Üstelik sıfır masraf:)
Sonrası ayakkabı ve terlikler için oldukça kullanışlı bir fikir,denemeli....
Bu bileklikler zaten moda.Yalnız altın rengiyle daha bir şık geldi gözüme.İşte iki seçenek..
Ama bu var ya süper ötesi olmuş bence.Çok orjinal bir fikir, tuttum..
6 Ağustos 2012 Pazartesi
Mmmm Mantı
Bol tereyağlı enfes lezzet.En sevdiğim yemekler arasında başı çeker mantı,tabii kebap tan sonra:)
Geçenlerde annemlerle hep beraber yapıp,afiyetle yemiştik:(
Şimdiye nasip oldu paylaşmak
Ama bu benim için pek iyi olmadı sanırım görüntüsü beni benden aldı yanii:))
Bilmeyen yoktur tarifini,bu yüzden paylaşmayacağım.Ramazanda yemeden geçmeyin derim ben.
5 Ağustos 2012 Pazar
2 Ağustos 2012 Perşembe
Deniz Kestanesi
Benim çok beğendiğim bir tatlıdır deniz kestanesi.Bir kere olsun tadını alınca insan vazgeçemiyor,sanırım bağımlık yaptı bende:)Kaçıncı yapışım hatırlamıyorum bile.Bence kesinlikle deneyin.
Malzemeler
- 1 paket margarin(eritilip soğutulmuş)
- 2 yumurta
- 3,5 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı ceviz
- Siyah haşhaş(üzeri için)
- Kabartma tozu,vanilin
- Kakao
- 3 su bardağı toz şeker
- 3,5 su bardağı su
- Üzeri için kullanılan haşhaşı ayırıp,diğer bütün malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin
- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
- Derin bir kaseye koyduğunuz haşhaş tanelerinin içinde hamuru yuvarlayın
- Tepsiye dizip 160 c fırına verin
- Fırından çıktığında beş dakika ılımasını bekleyip,kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökün
- Şerbetini çeken deniz kestanesini soğuyunca
1 Ağustos 2012 Çarşamba
GÜNÜN YEMEĞİ-ALİ NAZİK
Malzemeler
- Yarım kilo patlıcan
- 500 gr.yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 250 gr.kıyma
- Tereyağı veya sıvıyağ
- Salça
Yapılışı
- Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Tereyağında kıyma ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurulur.Daha sonra salça eklenir.
- Patlıcanlar ocakta közlenir ve soyulup ince ince doğranır.
- Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır.
- Servis yapılacak kaba önce patlıcanlar,üzerine yoğurt son olarak ise kıyma harcı dökülürek servis yapılır.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)