2 Ağustos 2012 Perşembe

Deniz Kestanesi


Benim  çok beğendiğim bir tatlıdır deniz kestanesi.Bir kere olsun tadını alınca insan vazgeçemiyor,sanırım bağımlık yaptı bende:)Kaçıncı yapışım hatırlamıyorum bile.Bence kesinlikle deneyin.


Malzemeler

  • 1 paket margarin(eritilip soğutulmuş)
  • 2 yumurta
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı ceviz
  • Siyah haşhaş(üzeri için)
  • Kabartma tozu,vanilin
  • Kakao
Şerberi için

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3,5 su bardağı su
Yapılışı

  • Üzeri için kullanılan haşhaşı ayırıp,diğer bütün malzemeleri karıştırın ve hamur haline getirin
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
  • Derin bir kaseye koyduğunuz haşhaş tanelerinin içinde hamuru yuvarlayın
  • Tepsiye dizip 160 c fırına verin
  • Fırından çıktığında beş dakika ılımasını bekleyip,kaynatıp soğuttuğunuz şerbeti tepsiye dökün
  • Şerbetini çeken deniz kestanesini soğuyunca 

1 Ağustos 2012 Çarşamba

GÜNÜN YEMEĞİ-ALİ NAZİK


Malzemeler

  • Yarım kilo patlıcan
  • 500 gr.yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 250 gr.kıyma
  • Tereyağı veya sıvıyağ
  • Salça
Yapılışı
  • Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Tereyağında kıyma ile birlikte suyunu salıp çekene kadar kavurulur.Daha sonra salça eklenir.
  • Patlıcanlar ocakta közlenir ve soyulup ince ince doğranır.
  • Sarımsaklar havanda dövüldükten sonra yoğurtla karıştırılır.
  • Servis yapılacak kaba önce patlıcanlar,üzerine yoğurt son olarak ise kıyma harcı dökülürek servis yapılır.

25 Temmuz 2012 Çarşamba

Yufkalı Patlıcan Yemeği

Dün iftar için değişik birşeyler yapmak istedim,aklıma bu yemek geldi.Farklı bir sunumu ve lezzeti var bu tarifin.Patlıcan yemeklerini zaten çok severek yeriz ,ama böyle daha bir keyifli oldu anlayacağınız.)Tarifimize gelecek olursak

YUFKALI PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kilo patlıcan
  • Köftesi için;
  • 400 gr.kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Bir tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı

Patlıcanları uzun şeritler halinde dilimleyip yarım saat tuzlu suda bekletelim.Sonra acı suyunu döküp,kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda kızartalım.Yufkamızı serip baş tarafından dört parmak kadar katlayalım.Baştan başlayarak yufkasının ortasına gelene kadar yanlamasına patlıcan dilimlerini dizelim.Bir taraftanda köftesini hazırlayalım,uzun rulo halinde yapıp yufkanın baş kısmına gelicek şekilde dizelim(patlıcanların üzerine).Sonra yufkanın kenarlarından katlayıp,sıkıca bir rulo yapalım.Yaklaşık üç parmak kalınlığında yufkalarımızı kesip,sıkı sıkıya tepsiye dizelim.Bu şekilde başka hiçbir işlem yapmadan fırına verelim.Kızarınca alıp,ister domates sosuyla isterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..


24 Temmuz 2012 Salı

Enfes Lezzet FIRIN SÜTLAÇ

Dün iftarda annemlerdeydik.Ramazan dediğin toplulukla yaşanır değil mi? İftara kalmamı fırsat bilen kardeşim ,her zamanki gibi beni mutfağa soktu"Sema ablaaa tatlı yapalıııım"yakarışlarıyla tatlı hastası olan beni tavladı:)
    Yani kısacası kendi tatlımı kendim yaptım.Çok da güzel oldu,afiyetle yedik.Gelelim tarifimize

                                                              FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler

  • 2 lt.süt
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un
  • üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı:
    
       Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben 2 lt.süt ile yaptım, 12 güveç kabı oldu.Kalabalık olduğumuz için ee anca.Fakat siz 1 lt. süt ile malzemeleri yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz.
Öncelikle pirincimizi yeteri kadar suyla ayrı bir kapta pişiriyoruz.Başka bir tencerede sütümüzü kaynatıp şekerini ilave ediyoruz,pişen pirinçleri de katıp bir taşım daha kaynatıyoruz.Bu arada nişasta ve un karışımımızı 1 su bardağı suyla ezelim,sütten 1 kepçe de ilave edip iyice harmanlayalım ve tencereyi bu nişasta karışımını dökelim.Fırın sütlaç kaplarına eşit olarak paylaştırıyoruz.bir yumurta sarısını bir kasede çırpıp içine 2 çorba kaşığı sütlaç'tan ilave edip karıştıralım.Her sütlaç kabına eşit olarak paylaştıralım.Tıpkı resimdeki gibi




Son olarak tepsiyi yarısına kadar su ile doldurup 180 derecedeki fırına verelim(fırına göre değişir sıcaklık,bizimki turbo fırındı)Aslında iftara az bir zaman kaldığı için ben 200 dereceye attım ama siz böyle yapmayın,benim sütlaçlar biraz fazla kaynayıp taştı.)




Fakat lezzetinden hiç bir şey kaybetmemişti tabii.Bu geleneksel lezzeti denemenizi öneririm.
    

16 Temmuz 2012 Pazartesi

PLAYFULL KİSS

Henüz bitirmediğm halde diziyi yayınlamak istedim.Artık ne kadar beğenmişsem:))


Ben 8.bölüme kadar izledim.Buraya kadar akıcı olarak ilerledi.Fakat sabırsız olduğumdan ve sonunu getirmeden post yazdığımdan bundan sonrasına garanti veremem haliyle:)


Fakat öyle akıcı bir dizi ki bir iki bölümlük olsun sıksa da zararı olmaz dimi.Zaten her filmde bayıcı sahneler genellikle olur.


The rooftop prince den Tae seong Lee yi burada adeta mutasyona uğramış olarak görünce çok güleceksiniz eminim:)


Çok tatlı ama bu kız değil mi?Tatlı ve güzel...


Kısacası kaçırılmayacak bir dizi daha.İşte playfull kiss'i izlemek için 3 neden:
1-Komik
2-Duygusal ama ağlatmayan cinsinden ee bu sıcak yaz günlerinde de çekilmiyor diğer türlüsü:)
3-Başrol oyuncusu Hyun-joong Kim çok karizmatik...
Sanırım sadece üçüncü şık bile bazen yeterli olabiliyor:))Hoş vakit geçirmek istiyorsanız iyi seyirler...
 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea