25 Temmuz 2012 Çarşamba

Yufkalı Patlıcan Yemeği

Dün iftar için değişik birşeyler yapmak istedim,aklıma bu yemek geldi.Farklı bir sunumu ve lezzeti var bu tarifin.Patlıcan yemeklerini zaten çok severek yeriz ,ama böyle daha bir keyifli oldu anlayacağınız.)Tarifimize gelecek olursak

YUFKALI PATLICAN YEMEĞİ




Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 1 kilo patlıcan
  • Köftesi için;
  • 400 gr.kıyma
  • 1 kuru soğan
  • Bir tutam maydonoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz,karabiber,kimyon

Yapılışı

Patlıcanları uzun şeritler halinde dilimleyip yarım saat tuzlu suda bekletelim.Sonra acı suyunu döküp,kurulayalım. Patlıcan dilimlerini kızgın yağda kızartalım.Yufkamızı serip baş tarafından dört parmak kadar katlayalım.Baştan başlayarak yufkasının ortasına gelene kadar yanlamasına patlıcan dilimlerini dizelim.Bir taraftanda köftesini hazırlayalım,uzun rulo halinde yapıp yufkanın baş kısmına gelicek şekilde dizelim(patlıcanların üzerine).Sonra yufkanın kenarlarından katlayıp,sıkıca bir rulo yapalım.Yaklaşık üç parmak kalınlığında yufkalarımızı kesip,sıkı sıkıya tepsiye dizelim.Bu şekilde başka hiçbir işlem yapmadan fırına verelim.Kızarınca alıp,ister domates sosuyla isterseniz yoğurtla servis yapabilirsiniz.Afiyet olsun..


24 Temmuz 2012 Salı

Enfes Lezzet FIRIN SÜTLAÇ

Dün iftarda annemlerdeydik.Ramazan dediğin toplulukla yaşanır değil mi? İftara kalmamı fırsat bilen kardeşim ,her zamanki gibi beni mutfağa soktu"Sema ablaaa tatlı yapalıııım"yakarışlarıyla tatlı hastası olan beni tavladı:)
    Yani kısacası kendi tatlımı kendim yaptım.Çok da güzel oldu,afiyetle yedik.Gelelim tarifimize

                                                              FIRIN SÜTLAÇ
Malzemeler

  • 2 lt.süt
  • 2 kahve fincanı pirinç
  • 3 su bardağı şeker
  • 4 çorba kaşığı nişasta,1 çorba kaşığı un
  • üzeri için yumurta sarısı
Yapılışı:
    
       Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben 2 lt.süt ile yaptım, 12 güveç kabı oldu.Kalabalık olduğumuz için ee anca.Fakat siz 1 lt. süt ile malzemeleri yarı yarıya azaltarak yapabilirsiniz.
Öncelikle pirincimizi yeteri kadar suyla ayrı bir kapta pişiriyoruz.Başka bir tencerede sütümüzü kaynatıp şekerini ilave ediyoruz,pişen pirinçleri de katıp bir taşım daha kaynatıyoruz.Bu arada nişasta ve un karışımımızı 1 su bardağı suyla ezelim,sütten 1 kepçe de ilave edip iyice harmanlayalım ve tencereyi bu nişasta karışımını dökelim.Fırın sütlaç kaplarına eşit olarak paylaştırıyoruz.bir yumurta sarısını bir kasede çırpıp içine 2 çorba kaşığı sütlaç'tan ilave edip karıştıralım.Her sütlaç kabına eşit olarak paylaştıralım.Tıpkı resimdeki gibi




Son olarak tepsiyi yarısına kadar su ile doldurup 180 derecedeki fırına verelim(fırına göre değişir sıcaklık,bizimki turbo fırındı)Aslında iftara az bir zaman kaldığı için ben 200 dereceye attım ama siz böyle yapmayın,benim sütlaçlar biraz fazla kaynayıp taştı.)




Fakat lezzetinden hiç bir şey kaybetmemişti tabii.Bu geleneksel lezzeti denemenizi öneririm.
    

16 Temmuz 2012 Pazartesi

PLAYFULL KİSS

Henüz bitirmediğm halde diziyi yayınlamak istedim.Artık ne kadar beğenmişsem:))


Ben 8.bölüme kadar izledim.Buraya kadar akıcı olarak ilerledi.Fakat sabırsız olduğumdan ve sonunu getirmeden post yazdığımdan bundan sonrasına garanti veremem haliyle:)


Fakat öyle akıcı bir dizi ki bir iki bölümlük olsun sıksa da zararı olmaz dimi.Zaten her filmde bayıcı sahneler genellikle olur.


The rooftop prince den Tae seong Lee yi burada adeta mutasyona uğramış olarak görünce çok güleceksiniz eminim:)


Çok tatlı ama bu kız değil mi?Tatlı ve güzel...


Kısacası kaçırılmayacak bir dizi daha.İşte playfull kiss'i izlemek için 3 neden:
1-Komik
2-Duygusal ama ağlatmayan cinsinden ee bu sıcak yaz günlerinde de çekilmiyor diğer türlüsü:)
3-Başrol oyuncusu Hyun-joong Kim çok karizmatik...
Sanırım sadece üçüncü şık bile bazen yeterli olabiliyor:))Hoş vakit geçirmek istiyorsanız iyi seyirler...

24 Haziran 2012 Pazar

Cümle Kapısı

  Kitap okurken kendimi kaybediyorum ben.Zamanı yitiriyorum,kelimelerin arasında yaşıyorum adeta.Benim için hayatta soluklanmaktır kitap.Ormana gidipte ciğerlerine oksijeni bile isteye çekersin ya hani,işte buna benzer okumak.
  Yine bir solukta okudum Nazan Bekiroğlu'nun Cümle Kapısı adlı eserini.Tersten başladım onun eserlerini okumaya.)Önce La ile tanıdım Bekiroğlu'nu.


Şiirsel anlatımdan pek hoşlanmadığım halde severek okudum La'yı.Sonra Yusuf ile Züleyha ile devam ettim


Öyle ki yine elimden bırakamadığım bir kitaptı.Ve az evvel bitirdiğim sözü getirmek istediğim kitap;Cümle Kapısı


Açıkçası  başlarında beni pek sarmadı bu kitap.)Anlatımı mı ağır geldi nedir?Farklı kelimelerle boğuştum durdum,öyle ki tam da yanıma bir edebiyat sözlüğü felan mı alsam artık diye düşünmeye sevketmişken,ben mi anlamaya başladım dilinden yoksa yazar mı benim anladığım dilden konuşmaya başladı bilmem ama tutuldum kitaba.Zamanlar arası bilgi yolculuğuna çıkmış gibiyim.
Çok okudum dünya klasikleri  yazarlarının bir zamanlar nasıl zorlayıcı şartlardan geçtiğini, içinde bulundukları psikolojik dengesizlikleri.Bu kitapta da işte onlardan geçişler başlıyor kısa kısa ve ta ki cumhuriyet dönemine,günümüze kadar geliyor.Biraz bildiğim şeylerin yazar tarafından yorumlanması hoşuma gitti.
   Aslında ben okuduğum eserlerde yazarın iç dünyasını kavramaya çalışırım hep,yazılarından da belli olur zaten çok da zor değil:)))Nazan Bekiroğlu'nun da inançlı yapısı hep dikkatimi çekti.İnsana geçmişten ve günümüzden örnekler veriyor alıp götürüyor başka diyarlara,fakat gerektiği yerde dur!da dedirtebiliyor.Kendi varlığını da daha güzel hissetmemi sağladı tabii bu yönü.
      Kısacası okunacak bir kitap,iki günde bitirdim.İlk günde bitirebilirdim ama dedimya başları sıktı bıraktım,ikinci gün elime aldım gerisi de geldi



17 Haziran 2012 Pazar

Şeker Hamurlu Pastalar

Az olsa da,herşey hakkında genellikle bilgim olduğundan bahsetmiştim.Merak meselesi bu.Benimse zaten meraklı bir bünyem var.)Şeker hamurlu pasta merakım ise, önce çok beğenmemden,sonra cesaretle evde kendi kendime yapmaya kalkışmamla oluştu.Zaten topu topu dört farklı pasta yapmışımdır ya:)
  Diğerlerinin elimde fotoğrafı olmasa da, yakın zamanda oğluımun doğum günü için hazırladığım sünger bob'lu pastamı paylaşmak istedim.
Tahmin ettiğiniz üzere bundan sonraki pastalar benim yapımım değil:)




Leoparlı pasta.)




Çin yemeği gibi pasta.













 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea