27 Ağustos 2013 Salı

Kore'nin Kırtasiye Malzemeleri 2

Konu başlığım Kore,Ürünü kırtasiye olursa ben postumu 2'de yaparım 3'de:)
   Keyif alıyorum.Keyif verdiğini düşünüyorum(yorumlara bakarak)
    Her yaşta çocuk kalanlar için bu ürünler.
Bu üründen Ülkemiz'de de var.
Ama bundan sonrakilerden yok:( Harika not defterleri.
Bitki kalemler:)
Tren oynayan kaplumbağa silgiler.
Olmazsa olmazlarımızdan karikatür kalemler.
Vintage tarzı defter.
En hit el işaretli kalemler.Uuuuuvvvv
Kalemlikler(Çok hoş değil mi?)





Vee kapsül kalemler.Bebiş kalem dedim ben onlara:)
Buna benzer daha birçok malzemeyi bulabileceğimiz bir web siteden güvenle sipariş verebilirsiniz.Kargo ücreti almıyorlar.Yalnız ürünler elli güne yakın zamanda gelebiliyormuş.














25 Ağustos 2013 Pazar

Kore'nin Kırtasiye Malzemeleri

Okulların açılmasıyla bir kırtasiye sezonuna daha girmiş bulunuyoruz.Ben de bu durumdan bir hayli memnunum.Kırtasiye benim ilgi alanım.Bayılıyorum yaa o kadar zevkli ki kalem,kağıt,kalemlik almak.Ahh birde üreten firmalar benim kadar zevke önem verseler.!!
   Yok arkadaş,arıyorum tarıyorum YOK.!Ülkemde zevke dayalı kırtasiye anlayışı kıt.Hal böyle olunca internetten siparişle getirilebilen kore okul eşyalarına daldım.Saatlerce bakabiliyorum.Seçerken de bir o kadar kararsız kalıyorum.Eminim siz de şimdi öyle olacaksınız:)

Sticker.
Vintage tarzı yapışkanlı Not kağıdı.

Çocuklara kalemlikler
Kitap ayracı.
En fazla rağbet gören Silgiymiş.
Çok güzeller..
Olmazsa olmazlarımdan not defterleri
Yerim ben sizi yerim:)

Karikatürlü mini not kağıdı.

Tavşanlı tükenmez kalemler.
Şimdi daha iyi anlaşılmışımdır eminim.Bunun gibi birçok örnek var.Belki 2.bir yazımda devam edebilirim bu güzellikleri sergilemeye.
Benim Kore kırtasiye malzemelerini gördükçe dümdüz soluk renkli kalemlerden soğuyasım geliyor.Aslında buz gibi oldum bile.Bugün Hello Kity'li tükenmez kalemler bulunca o kadar mutlu oldum ki.Kimbilir dedim belki çok da uzun sürmez bize kadar gelmesi...














20 Ağustos 2013 Salı

Stres sonrası sürpriz kahvaltı:)

Bu haftayı sonunda atlattığım için çok huzurluyum.Enes'in sünnet merasimi vardı.Haliyle yoğun stress,sıkıntı,mutluluk hepsi bir arada harmanlandı ruh dünyamda:)Benimle beraber duygularımı paylaşan aileme ise sürpriz bir kahvaltı hazırlayıp mutlu etmek istedim.

Mevlüdü babamların bahçesinde yaptık.Her şey ile tek tek ilgilendim.Balonlarla süsledim.Elimden geldiği kadar fazla masrafa kaçmadan hoş bir ambiyans olsun istedim.Aldığım yorumlara bakılırsa öyle de olmuş:)
   Günün sonunda eve gidecek dermanım yoktu.Annemlerde bir gece kalmak iyi gelecekti.Sabah namazından sonra uyku girmeyince gözüme sürpriz bir kahvaltı hazırlamak iyi olabilir kendimce.
  Sonrasında ise hemen face'de paylaştım.Fakat benim yüzünü yıkamadan nete giren kardeşlerimi tahmin edememişim:(
   Neyse onlara yardımları için gerçekten teşekkür ediyorum.Tabii eşime de.İnsanın böyle zamanlarda psikolojik desteğe ihtiyacı oluyor.Artık yapmak istediklerimle dop doluyum.Kısa bir tatil iyi olabilir:)

10 Ağustos 2013 Cumartesi

Dabbe:Cin Çarpması

Yine klasik haline getiren bir Hasan Karacan senaryosuyla başbaşayız Dabbe Cin çarpması...
Bayramda gezilecek yer bırakmayınca kardeşlerimle her bayramda yaptığımız gibi bir korku filmi bulup gitmeye karar verdik.Denk geldi Dabbe yani:)Bile isteye gitmedim ki en son Dabbe2'nin berbat senaryosundan sonra gitmemiştim Hasan Karacan'ın filmlerine.Ama pişmanmısın gittiğine derseniz ASLA!
Bu seferde bir önceki filmi gibi portatif kamerayla çekim yapılmış.Bu tabii insana biraz daha gerçeklik konusunda inandırıcı geliyor tıpkı Paranormal Activity'de olduğu gibi.Diğer filmlerinde rastlanan gereksiz kulak tırmalayıcı gürültülerden arınmış,tabiri caizse bu kez elekten geçirmiş filminini.Zira milliyette vermiş olduğu röportajına göz attım da çevresinde izlettiği ailesi ve arkadaşları da şimdiye kadar yapmış olduğu en iyi filmi olduğu konusunda hemfikirmiş.

Ben en çok da bu başarının hoca rolünde oynayan A.Murat Özgen'e ait olduğunu düşünüyorum.Adam tek kişilik oynadı sanki.Resimde gördüğünüz büyü materyalleri.Iyyyk.Aslında yönetmenimiz sanırım olayı bu kez çözmüş.Korku,gerçek olaylar ve insanların büyü yaparak nasıl da insafsız olabileceğini gözler önüne sererken içinizi ürpertiyor.
Tabii bildik sahneler olmazsa olmaz.Şu resimde aah dedim yine mi kutsal su(Şeytan)neyse ki bizim hoca suyu koklattırdı üzerine dökmektense:)
  Hava sıcak salonumuz şansımıza küçük ve klimalar çalışmayınca o korku dolu son 20 dk.içinde eridim ben eridim.Bayramda aldığım fazlalıkları verdim:)Sinirlerim mi bozuldu ne salonda sesli sesli gülmeye başladım,tabii beraberimde çoğu kez:)İzleyecek olanlara küçük bir tüyo benden filmin esprisi bazından ;cin çarpan kızın annesinin en sonunda yaptığı ege şivesiyle olan konuşmaya dikkat edin çok komikti bence:)
       Özet olarak eğer Hasan Karacan'ın cin filmlerinin başarısızlığından sıkılmış ve izlemeyi düşünmeyenlerdenmisiniz?Bence bir kez daha düşünün tabiii sinemada!Evde o tadı alamayacağınızdan eminim.
       İYİ SEYİRLER DİLİYORUM..



7 Ağustos 2013 Çarşamba

İyd-i (bayram)Şerifiniz Mübarek Olsun

Bütün arkadaşlarımın Ramazan Bayramını kutlarım.Bu güzel güne yaraşır Alvarlı Efe Hz." Bayram o bayram olur" şiirini okumaya davet ediyorum sizleri.

Mevlâ bizi afvede
Gör ne güzel ıyd olur
Cürm ü hatalar gide
Bayram o bayram olur

Merhamet ede Rahîm
Dermanı ver Hakîm
Lutfede luf-i Kadîm
Bayram o bayram olur

Feyz-i mehabbet-i Hak
Nur-i hidayet siyak
Cennet-i â’lâ durak
Bayram o bayram olur

Hakk’ı seven merd-i şîr
Kalbi olur müstenîr
Allah ola destigîr
Bayram o bayram olur

Merhametin kânıdır
Afv ü kerem şânıdır
Hep ânın ihsânıdır
Bayram o bayram olur

El tuta kitâbını
Dil tuta hitâbını
Can tuta şitâbını
Bayram o bayram olur

Mevlâ’yı candan seven
Rıza-yı Hakk’a even
Lüft-i Hüdâ’ya güven
Bayram o bayram olur

Hakk’ı seven dîl ü cân
Aşkı eden heyecân
Feth ola bâb-ı cinân
Bayram o bayram olur

Bahr-i keremden Hüdâ
Gark eden nûr-i Hüdâ
Afv ola bây u gedâ
Bayram o bayram olur

Ganîler ede kerem
Ref’ ola derd-i verem
Sahî ola muhterem
Bayram o bayram olur

Nûr-i hidayet dola
Dilde hidayet bula
Nâsırın Allah ola
Bayram o bayram olur

Tevhîd ede zevk ile
Hakk’ı seve şevk ile
Tasdîk inerse dile
Bayram o bayram olur

Dilde ki Rahmân olur
Dertlere dermân olur
zâde fermân olur
Bayram o bayram olur

Lutfî’ye lutf u kerem
Dâhil-i bâb-ı harem
Dâima Allah direm
Bayram o bayram olur



ALVARLI EFE HAZRETLER‹ [v.1956] 
(Muhammed Lütfi Efendi)

5 Ağustos 2013 Pazartesi

My Girlfriend is a Gumiho

Resmini gördüğüm anda bile mutlu oluyorsam demekki gerçekten sevmişim Gumiho'yu.İnsanın içini sıcacık yapan bir kore dizisiyle beraberiz:)Şayet gergin bir dönemden geçiyorsanız sizin neşe kaynağınız olacaktır.
Shin Min Ah ve Lee Seung Ki'nin hikayesi  komedi tufanı. En çok da Lee Seung Ki korkularıyla insanı güldürüyor.

Eee insanın sevgilisi dokuz kuyruklu tilki olursa korkar.Korkusu da komik hallere dönüşür:)"Wo, wo"sözlerini duyar gibiyim:))
Shin Min Ah bu dizide tam bir porselen bebek edasına sahip.
 Abartılı hikayelerden hoşlanmayanlar için arka karakterlerin hikayesi başlarda biraz sıkabilir.Ama Lee Sheung Ki ve Shi Min Ah'ın hikayesi baştan sona sıkmadan ilerleyen sıcacık bir hikaye...
    Üst resimdeki çiftin romantizmi sizi ya gülmekten öldürür ya da nefret edersiniz.İkisinin ortasını bulmanın zor olduğu bir durum var ortada.
Eweet kötü kızımızda geldi.Sinir,uyuz her ne söylerseniz buyrun buraya o kadar ki gıcığım kendisine.
Kötü kız gelirde de kötü adam kalır mı?İçinde bir yerlerde iyi bir insan olacağına inandım hep nedense kızamadım ona.

Unutamayacağınız bir dizi Gumiho.Hatırlayacağınız çok şey olacak bölümlerden.Mesela izlediğim hafta et tüketimim arttı.Shi Min Ah o kadar tatlı yiyordu ki inek etini.Stok patlaması yaptırıyor insana:)
Bir diğeri de kesinlikle Nomu Nomu Nomu dur.İzleyenler beni anlayacaklardır.Aralarında ki oyunun adı kısaca.
   Kore dizisi tutkunlarının atlamaması gereken bir dizi bana göre.Komedi,romantizm çok iyi bir birlikteliğe sahip.Hit dizileriniz arasında yerini alacaktır.







 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea