23 Nisan 2013 Salı

Dostana


Uzun zamandır izleyip,izlememe arasında kaldığım sonunda izle ve kurtul dediğim bir anda yani az evvel bitirdiğim filmdi:) Bakalım nasıl yorumlayacağım;
   
     Yapım         : 2008 Hindistan
     Yönetmen    : Tarun Mansukhani
      Oyuncular   :Abhishek Bachchan, John Abraham, Priyanka Chopra, Kiron Kher, Boman Irani, Everlayn Borges
      Yapımcı      :Karan Johar

 Bu filmle beraber üç film indirdim ve üçünü birden indirmeme vesile olan tek ortak nokta Karan Johar. Üçünün de yapımcısı olan Karan Johar'ın benim nazarımda referansı oldukça iyi. Kuch Kuch Hota Hai'nin hem yönetmen hem senaristi, My Name is Khan gibi filmlerin yönetmeni, Agneepath filminin de yapımcısı.(bu filmler hakkında ki yorumlarım daha sonra)
Dolayısıyla bu kadar kaliteli filmlerin yapımcısından yine iyi bir film çıkar değil mi?
Bence o kadar da değil şöyle ki öncelikle afiş resmi fazlasıyla piyasaya oynanmış film kokuyor...Sırf bu yüzden uzun süredir izlememek için direniyordum.Neden mi?Ünlü oyuncular ve vücutları. İçeriği ne olursa olsun hiç mühim değil artık benim için. Mesela John Abraham ve vücudu. Mesela Priyanka Chopra ve Vücudu. Mesela Abhishek Bachchan ve... Eee... Onun da vücudu olmasa da babadan torpilli.Bu, aktörleri beğenmediğimya da sevmediğim anlamına gelmez fakat o afiş varya o afiş herşeyi karıştıran o:)


Filme gelecek olursak,fazla olan hiç bir şey yoktu bence.Kahkaha,gözyaşı,fazla beğenme veya fazla beğenmeme:)Vasat sayılacak gibi değil fakat beklentilerimi karşılayacak kadar da değil...Beni şaşıttı mı?
Büyük ölçüde şaşırtmadı. Tam da tahmin ettiğim gibi film boyunca John Abraham ve vücudunu, Priyanka Chopra ve vücudunu, Abhishek Bachchan ve sempatikliklerini izledik.
Fakat şunu da belirtmek gerekirki filmi izlerken hiç sıkılmadım.Akıcı Romantik Komedi Amerikan tarzında idi.Sanırım beni en çok etkileyen bu idi(nötr anlamda)okadar alışmışım ki Hint filmlerindeki sıcaklığa,burada Amerikan soğukluğunu aldım .Filmin Miami'de çekilmiş olması bunları açıklamamalı değil mi?
Filmde önemli Hint sinemalarına da göndermeler vardı.Hoşş olmuş doğrusu:)John'la Abhishek bazı sahnelerde çok sempatik ve diğer filmleri ile kıyaslanınca halleri ve tavırları gülümsetiyor.


Ancak bir Hint filmini hakikatli bir Hint filmi yapan asıl öge olan şarkılar elbetteki yerini almış ve filmi seveceksem de bu şarkılar aracılığıyla seveceğim dedirtmiştir. Zaten bu şarkılar, b danslar da olmasa bir Pakistan filminden, bir Avrupa, bir Amerikan, bir Türk filminden ne farkı kalacak değil mi a dostlar.

Finale  gelecek olursa tam bir hayal kırıklığı yaşadım,fakat fazlasıyla Dostana2 çıkıyor sezintileri aldım...IMBD puanı 6.4 idi.Benim nacizane Sema'nın Günlüğü puanım ise :5.5 olacaktır...
Kısa bir not : Ailecek izleyim demeyin:)


15 Nisan 2013 Pazartesi

Davet Soframız

Geçen zaman içerisinde beni ziyaret eden arkidişlerime hazırladığım bir sofraydı aslında.Kısmet bu zamanaymış.Herkesin çokça beğendiği bir menü idi.Kendimi meth etmiyorum sadece yorumları paylaşıyoruum kii siz de denemekten çekinmeyin olur mu:)

Mutfakta, masayı hazırlamadan evvel çekmiştim bu fotoyu..İyi ki çekmişim çünkü masayı fotoğraflamayı unutmuşum:)

Gelelim lezzetlere;
  • Kuskus salatası
  • Zeytinyağlı yaprak sarması
  • Un kurabiyesi
  • Ekmek Hamuru Poğaçası
  • Pancar salatası
  • İsmini tam olarak bilemediğim(annemin tarifiydi)Üçgen kıtırlar
  • Ağlayan kek

Pancar salatası


Malzemeler:
4 adet orta boy pancar
4 çorba kaşığı süzme yoğurt (süzme yoğurt kullanmanızda fayda var,normal yoğurt salatayı sulandırıyor)

1 çorba kaşığı mayonez
2 diş ezilmiş sarımsak
Tuz 

7 Nisan 2013 Pazar

Feshane'de Hatay Günleri

Bu hafta Feshane tam bizlikti.Eşimin memleketidir Hatay.Şu aralar pek gidemesek de sık sık ziyaret ederiz o güzel şehri.Eee  fırsatını bulmuşken kaçırmak olmazdı ama hatay lezetlerini dimi:)
Hadi fotoğraflarla tanıyalım Hatay lezzet ve sanatlarını...

Cevizli sucuk,nar ekşisi,pestil,kahvaltılık sürk...

Her gittiğimde mutlaka ziyaret ettiğim Hatay Arkeoloji müzesinden örnek portreler.....

Amanos dağlarında üretimi yapılan ballar..Arkadakiler ise meşhur biber salçaları.

Bunların Hatay'la bir ilgisi olmadığı malum,fakat incik boncuk gördüğümde dayanamıyrm napiim:)


Evlerde üretimine şahit olduğum defne sabunları.

Cennet hurması kurusu.

Milletin dürüm izdihamından görüldüğü üzere şiş kalmamıştı.Her yer duman göz gözü görmüyordu,millette ne özlem varmış yahu..

Adamdaki tribe bak yaa.Ücretsiz çekim yapmak yasakmış.Aklı sıra espri yapıyor.Benim kocada Hataylı olluum:)))Ağzını burnunu dağıtır valla:)Lakaytt hııhhh!

Bunlarda meşhur kağıt kebabı.Bizim tercihimiz satır kebabı oldu çünkü bunlardan evde yapoorum ben:)

Heyt be abime bak bana foto çekme zamanımı söyleyip bekletti ve en doğru çekimi yaptırdı.Nasılda güzel görünüyor şu ustalığa bak.Örnek al örnek yukardaki kebapçı abiii:)))

İşte Hatay müşebbek'inin finish haliyle veda ediyoruumm...Umarım fena halde canınız çekmemiştir.Sorry:)






5 Nisan 2013 Cuma

Kimchi

Kore dizi ve filmlerine olan hayranlığım malumunuz.Tabii o filmleri izlerken iştahla yedikleri yemeklerini tadmayı hep istemişimdir.En çok da noodle ve kimchi'yi...So jı sub'um I Am Sorry Ilove You da sevdiğe kıza "neden kimchi yapmadan gittin"demesi yok muydu....İşte sizde kimchi yapmadan bir yerlere gitmeyin dedim ve tarifini buldum hihii:)

KİMCHİ




Malzemeler
5 baş Kore lahanası
2 adet beyaz turp
Bir demet su teresi
2 demet yeşil soğan
2 kase kırmızı toz biber
4 yemek kaşığı tuz
4 yemek kaşığı şeker
5 diş sarmısak
1 kök taze zencefil
1 kase tuzlu karides suyu
 İstenirse taze istiridye
Hazırlanışı
Lahanalar ikiye ya da dörde bölünüp, tuzlanıp 4 saat bekletilir. Turplar dilimlenir ve su teresi 5 cm uzunluğunda kesilir. Yeşil soğanlar ince ince dilimlenir, sarmısak ve zencefil dilimlenir veya dövülür. Tuzlu karides suyu kırmızı toz biberle karıştırılır. Az acılı isteyenler kırmızı biber miktarı azaltabilir. Bu karışıma dilimlenen turplar, su teresi, yeşil soğanlar, sarımsak ve zencefil eklenerek hepsi elle karıştırılır. Lahanalar yıkanarak süzülür. Hazırlanmış olan karışım lahana yaprakları arasına doldurulur. Karışımı lahanaların aralarına iyice yaydıktan sonra her lahana en dıştaki yaprağı ile kapatılır ve bütün lahanalar toprak bir kaba teker teker yerleştirilir. İlk mayalanma için oda sıcaklığında bir veya iki gün bekletildikten sonra buzdolabına konur. Küçük parçalar halinde kesilerek servis edilir.

Bunlarda diğer Kore Lezzetleri...


Bu da meşhur sushi, korede adı kimbab...
İşte buda noodle..Ayy iştahım kabardı şimdi,şimdi onu hüüüp diye çeke çeke yemek vardı.:(

 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea