24 Haziran 2012 Pazar

Cümle Kapısı

  Kitap okurken kendimi kaybediyorum ben.Zamanı yitiriyorum,kelimelerin arasında yaşıyorum adeta.Benim için hayatta soluklanmaktır kitap.Ormana gidipte ciğerlerine oksijeni bile isteye çekersin ya hani,işte buna benzer okumak.
  Yine bir solukta okudum Nazan Bekiroğlu'nun Cümle Kapısı adlı eserini.Tersten başladım onun eserlerini okumaya.)Önce La ile tanıdım Bekiroğlu'nu.


Şiirsel anlatımdan pek hoşlanmadığım halde severek okudum La'yı.Sonra Yusuf ile Züleyha ile devam ettim


Öyle ki yine elimden bırakamadığım bir kitaptı.Ve az evvel bitirdiğim sözü getirmek istediğim kitap;Cümle Kapısı


Açıkçası  başlarında beni pek sarmadı bu kitap.)Anlatımı mı ağır geldi nedir?Farklı kelimelerle boğuştum durdum,öyle ki tam da yanıma bir edebiyat sözlüğü felan mı alsam artık diye düşünmeye sevketmişken,ben mi anlamaya başladım dilinden yoksa yazar mı benim anladığım dilden konuşmaya başladı bilmem ama tutuldum kitaba.Zamanlar arası bilgi yolculuğuna çıkmış gibiyim.
Çok okudum dünya klasikleri  yazarlarının bir zamanlar nasıl zorlayıcı şartlardan geçtiğini, içinde bulundukları psikolojik dengesizlikleri.Bu kitapta da işte onlardan geçişler başlıyor kısa kısa ve ta ki cumhuriyet dönemine,günümüze kadar geliyor.Biraz bildiğim şeylerin yazar tarafından yorumlanması hoşuma gitti.
   Aslında ben okuduğum eserlerde yazarın iç dünyasını kavramaya çalışırım hep,yazılarından da belli olur zaten çok da zor değil:)))Nazan Bekiroğlu'nun da inançlı yapısı hep dikkatimi çekti.İnsana geçmişten ve günümüzden örnekler veriyor alıp götürüyor başka diyarlara,fakat gerektiği yerde dur!da dedirtebiliyor.Kendi varlığını da daha güzel hissetmemi sağladı tabii bu yönü.
      Kısacası okunacak bir kitap,iki günde bitirdim.İlk günde bitirebilirdim ama dedimya başları sıktı bıraktım,ikinci gün elime aldım gerisi de geldi



17 Haziran 2012 Pazar

Şeker Hamurlu Pastalar

Az olsa da,herşey hakkında genellikle bilgim olduğundan bahsetmiştim.Merak meselesi bu.Benimse zaten meraklı bir bünyem var.)Şeker hamurlu pasta merakım ise, önce çok beğenmemden,sonra cesaretle evde kendi kendime yapmaya kalkışmamla oluştu.Zaten topu topu dört farklı pasta yapmışımdır ya:)
  Diğerlerinin elimde fotoğrafı olmasa da, yakın zamanda oğluımun doğum günü için hazırladığım sünger bob'lu pastamı paylaşmak istedim.
Tahmin ettiğiniz üzere bundan sonraki pastalar benim yapımım değil:)




Leoparlı pasta.)




Çin yemeği gibi pasta.













12 Haziran 2012 Salı

Gece Evi Serisi(P.C.Cast&Kristin Cast

Gece Evi Serisi vampir serilerinin en ilgi çakenleri arasında yer alıyor.
Ben de geçen yaz bitirdim.Genellikle gençleri okuma kitlesine alan bu seri, çok çok da tutan bir seri değil aslında.Kitaplar çok hızlı okunuyor, hatta ne zaman yarıladığınızı bilemiyorsunuz.Lakin bazı yerlerinde karakterler birbiri arasında öyle geyikler  yapmaya başlıyorlar ki, kitabı bırakma ve gıcık olma evresine  geçiyorsunuz. Tam o durumdayken öyle bir aksiyonla hızlanıyor ki, sonunda mutlaka diğer kitabı merak ettiriyor.
  Fakat tam heyecanın ortasında biten kitabınızın hemen diğer serisini alıp kalan maceraya devam etme hayaliniz her defasına suya düşüyor.Zira her yeni kitap bir öncekinin özetini o kadar uzun geçiyor ki bayıyor sizi resmen.Tamam özet,seri kitaplarda vazgeçilmezdir,ama bu seride sanki seri uzasın diye kitabın yarısını özet alındığı hissini veriyor insana.
Yukarıda görmüş olduğunuz okuldan yazar ilham almış,zaten kitap sadece okulda geçtiğinden bu en önemli kısmı oluyor:))Aslında Tulsa Cascia Hall kampüsüymüş.
Bu kadar kötü taraflarından bahsederken iyi yanlarını da es geçemicem.Yoksa nasıl okurdum ki serisini sonuçta değilmi?Kitap kendini okutuyor işte.Serinin 9.kitabı da yakında raflarda yerini alacak.Bakalım neler bekliyor gece evi severlerini.Ayrıca beyaz perdeye dökülecek bir film,hatırlatiyim.

11 Haziran 2012 Pazartesi

Fotoğraf negatifleri

Fotoğraf negatifleri ile harika abajurlar haline geliyorlar sonunda..Üstelik maliyetsiz ve basit bir yapımı var.

7 Haziran 2012 Perşembe

Kullanışlı Hediyeler

 Hediye seçimleriniz için önerilerim olacak size.Birbirinden güzel ve esprili hediyelikler işte burda...




Iphone için kutu lazer ve klavye.

Parmaklı kitap ayracı,bu tam da benim için:)




Mıknatıslı bıçak seti.




Size elini uzatan dost yanlısı kapı:))


5 Haziran 2012 Salı

Düğün Zamanı....

Yaz düğün mevsimidir.Evlenecek olanlara güzel öneriler var bu postta.Az muhabbet, bol  bol resimlerle dolu.Davetiye ile başlayalım ;pembe ve siyahın  uyumlu birlikteliği.
Mekana gelince,bana farklı gelen bir resim şimdi ki.Neden olmasın ki?
Sırada düğün pastaları var

Şimdi yeni tarz ise bu büyük düğün pastalarının maketini yaptırıp, masalara küçük cup cake ler hazırlatmak

Gelinlik modelleri...










Bütün bu modelleri türbanlılar kapattırabilir tabii.Gelinlik kadar önemlidir gelin saçı veya türbanı...


Farkı bir gelin ayakkabısı.Tam yazlık bayıldım:)
 Gelin arabası....
 
Bir ömür ağız tatlılığıyla yenilecek,Sevgi tabakları....
Düğün fotoğrafı olmadan olmaz.


















 

sema'nın günlüğü Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea